Virksomhedsform
Aktieselskab
Etableret
2021
Størrelse
Mellemstore
Ansatte
130
Omsætning
774 MDKK
Bruttofortj.
117 MDKK
Primært resultat (EBIT)
14 MDKK
Årets resultat
9.574.000 DKK
Egenkapital
104 MDKK
annonce

Flere nøgletal og analyser?

Med en Bisbase Premium konto får du flere nøgletal for både virksomheder, koncerner og brancher samt adgang til eksklusive brancher indeholdende virksomheder nøje sammensat af eksperter. Og vil du lave dine egne analyser kan du også det! Det tager få minutter at få adgang - og det behøver ikke at koste dig noget!

Rang Årets resultat

Rang i branche
97/2.906
"Top 10%"
Rang i Danmark
12.347/344.121
"Top 10%"

Direktion top 3

Bestyrelse top 3

Hans Anker Nielsen 7Bestyrelsesformand
Charlotte Dreyer-Gershof 3Bestyrelsesmedlem
Frank Aarslew-Jensen 18Bestyrelsesmedlem

Legale ejere top 3

Tegningsregler

Selskabet tegnes af en direktør i forening med bestyrelsesformanden eller af den samlede bestyrelse.

Stamoplysninger baseret på CVR

NavnLm Byg A/S
CVR42225533
AdresseMårkærvej 2C, 2630 Taastrup
BrancheOpførelse af bygninger [412000]
Etableret11-03-2021 (3 år)
Første regnskabsperiode01-07-2020 til 30-06-2021
VirksomhedsformAktieselskab
Antal ansatte105 (årsværk:97)
ReklamebeskyttelseNej
RevisorEy Godkendt Revisionspartnerselskab siden 11-03-2021
Regnskabsperiode01-07 til 30-06
BankforbindelseDanske Bank
Selskabskapital1.000.000 DKK
Vedtægter seneste11-03-2021

Medlem af brancherne

Formål

Selskabets formål er at drive virksomhed med byggeri, entreprise, projektering og dermed beslægtet virksomhed.

Regnskab

 202320222021
Valuta/enhed000' DKK000' DKK000' DKK
Omsætning
774.389
+5%
735.459
+29%
569.322
-
Bruttofortjeneste
117.275
-7%
126.001
-1%
127.573
-
Årets resultat
9.574
-43%
16.703
-49%
32.613
-
Egenkapital
103.790
-6%
110.216
-12%
125.513
-
Balance
452.003
+44%
313.363
-36%
490.910
-

Ledelsesberetning

Virksomhedens resultatopgørelse for 2022/2023 udviser et resultat før skat på tDKK 14.806 mod tDKK 23.100 sidste år, og virksomhedens egenkapital pr. 30. juni 2023 er på tDKK 103.790 mod tDKK 110.216 sidste år.
Årets omsætning på 774 mio. kr. viser en vækst på 5,3% i forhold til året før og er på niveau med de forventet 775 mio.kr.
Selskabets overskudsgrad (EBIT) udgør 1,8% mod forventet 3% og 3,3% sidste år. Overskudsgraden er faldet ift. sidste år og lavere end forventet. Faldet og lavere overskudsgrad end forventet er primært som følge af ekstraordinære materialeprisstigninger og kontrahering af interessesager med lavere indtjening. På baggrund af markedsvilkårene med høje prisstigninger anses resultatet som tilfredsstillende.
De likvide midler er steget fra 23,5 mio. kr. sidste år til 131 mio. kr. med udgangen af indeværende regnskabsår. Udviklingen skyldes blandt andet projektsammensætning i forhold til betalingsplaner og acontobegæringer. Selskabet har i flere år demonstreret et højt niveau af likvide midler, men denne forventes justeret i forhold til ordresammensætningen - dog forventes fortsat en positiv likviditet fra igangværende arbejder.
Det har været et spændende år for LM Byg, der både har budt på aflevering af flere større projekter samt indgåelse af nye interessante entrepriseaftaler – både som selvstændig råhusentreprenør og i konsortium. Ekspertisen indenfor råhuse og egenproduktion er blevet skærpet, og vores kompetencer er blevet udvidet med støbning af råhuse i CO2-reduceret beton samt råhus i træ.
Som en del af Pihl Koncernen indgår LM Byg i en række forskellige konstellationer – fra selvstændigt selskab til en del af Pihlkonsortiet. Derudover har vi i 2023 som en del af opgaverne for Solrødgård og Greve vandværk ligeledes etableret et konsortium sammen med Vand og Teknik A/S.
LM Bygs egenproduktion, stærke ekspertise indenfor alle typer råhuse og vores tætte konsortiesamarbejde med flere af de dygtigste indenfor branchen, gør det muligt for LM Byg at skalere op eller ned og tilpasse os det enkelte projekt, for herigennem at løse det tilfredsstillende for kunden uanset projektets størrelse eller kompleksitet.
Afleverede flere projekter til tilfredse bygherrer
Aktivitetsniveauet i LM Byg har været højt i 2022/23. Vi har afleveret flere byggerier til tilfredse kunder, og vi har haft en flot fremdrift på de mange igangværende projekter, som over de kommende år vil indtage en markant plads i bybilledet.
LM Byg afleverede i sensommeren 2022 ca. 18.000 m2 kontorer samt produktions- og laboratoriefaciliteter for medicinalvirksomheden AGC Biologics. Som noget helt særligt havde projektet en ekstraordinær stram tidsplan på lidt over seks måneder, og takket være en skarp styring af alle processer opførtes bygningen i rekordfart, hvorved LM Byg kunne overdrage det nye produktionsanlæg til en tilfreds bygherre til tiden.
I foråret gjaldt det aflevering af Værket ved Thorsbro, HOFORs nye og topmoderne vandværk. Vandværket er et af de største i landet og skal levere intet mindre end 10,8 mio. m3 blødere drikkevand til København og omegn om året – svarende til 118 mio. glas vand om dagen. Opgaven har krævet masser af koordinering og stor kompetence indenfor planlægning og udførelse samt et fast tag på tidsplanen. Det skyldes både de mange aktører på byggepladsen, men ligeledes hensyntagen til det eksisterende vandværk på matriklen, der under hele udførelsesfasen stadig skulle producere drikkevand til borgerne.
Thorsbro Vandværk er ikke den eneste infrastrukturopgave, selskabet har afleveret i året. På Sundkrogsgade har LM Byg opført HOFORs nye energicentral, som skal forsyne de mange nye og eksisterende bygninger i Nordhavn med fjernvarme og fjernkøling. Efter et godt og tæt samarbejde med bygherren og underentreprenører blev byggeriet afleveret det til en tilfreds bygherre i februar.
Endeligt blev der i året afleveret en ny lagerhal og kontorlokaler for Novo Nordisk i Kalundborg. Opgaven er udført som underentreprenør for Pihl & Søn A/S.
Projekterne skrider fremad
I det foregående regnskabsår vandt LM Byg udbuddet på flere spændendende projekter, og arbejdet skrider planmæssigt fremad på dem alle.
I konsortium med Pihl & Søn og M.J. Eriksson er vi netop nu ved at lægge sidste hånd på Nordhavns helt nye kvarter, Nordø. LM Byg har været ansvarlige for råhusene på alle byggefelter og har bl.a. brugt 16.000 individuelle betonelementer til projektet. Pihlkonsortiet er totalentreprenør på projektet, der indebærer etableringen af en ø for enden af Århusgadekvarteret, og derefter opførslen af fem forskellige byggefelter med hele 70.000 m² byggeri, som fordeler sig over kontorhus, 150 energivenlige boliger, hotel med ca. 300 værelser, parkeringskælder og kontorhuset Spidsen.
Indenfor i Spidsen er der opført et in situ-støbt plintlandskab, som udgør en vinterhave. Plintlandskabet består af støbte bænke og blomsterkummer, hvor der ikke er en eneste lige linje i støbningerne, og som derfor har stillet ekstra krav til LM Bygs kompetencer inden for in situ-støbning.
Sammen med Pihlkonsortiet er LM Byg ved at opføre Byggeafsnit 6V i Carlsberg Byen. Projektet omfatter 31.400 m2 boliger og erhverv samt p-kælder fordelt på Carls Tårn, karréen Nebelong Hus, og længehuset Olivia Hus. Mest markant er dog det 80 meter høje Carls Tårn, som skal rejse sig 23 etager over jorden, når det står færdigt. LM Byg har anvendt en kombination af in situ støbning og elementmontage for at skabe den bedst mulige konstruktion af tårnet. Det høje tårn stabiliseres af en in situ støbt kerne, som er blevet til ved hjælp af klatreforskalling, der er designet, så der kan nedsænkes betonelementer inde i kernen, uden at forskallingssystemet skal demonteres. Tårnet bliver et af det højeste tårne, Pihlkonsortiet og LM Byg har opført - og projektet er skelsættende på flere måder. Støbningen af bundpladen til tårnet var den største sammenhængende støbning, der nogensinde er gennemført i LM Byg, og med en solid planlægning lykkedes det at få 120 lastbiler til at køre i pendulfart gennem Københavns fredagstrafik i 11 timer i træk, så den 1,5 meter tykke og 900 m3 store bundplade kunne støbes.
Marmormolen, AP Ejendommes nye erhvervsdomicil, skrider planmæssigt fremad. Med sine 28.000 m2 og 8 etager fordelt over 36 meters højde bliver Marmormolen en af Danmarks højeste træbyggerier og skal både bidrage til flere af FN’s verdensmål, opnå DGNB Platin, leve op til Den frivillige bæredygtighedsklasse og give ny viden og erfaring med træbyggerier i Danmark.
Bundpladen er støbt og støbning af kældervægge samt betonelementmontage af vægge og søjler er i fuld gang. I juli ramte vi endnu en stor milepæl, da montagen af de første GLT- og CLT-elementer opstartede, og Marmormolens store trækonstruktion stille begyndte at rejse sig i Nordhavns gadebillede for at nå sin fulde højde i 2025.
Bygherre og arkitekt har nogle klare visioner for, hvordan Marmormolen skal bidrage til den grønne omstilling i byggeriet. Derfor bruges der CO2-reduceret beton de steder, hvor beton er nødvendigt, og LM Byg er glade for at kunne bruge deres erfaringer og kompetencer indenfor udvikling af CO2-reducerede blandinger til at skabe yderligere værdi for projektet.
Sammen med Pihl & Søn er LM Byg gået i konsortium om et nyt projekt i Urbanplanen, der skal revitalisere bydelen. Selskabet støber råhuse til to daginstitutioner, hvoraf den ene er en specialinstitution. Derudover udføres renovering på det lokale Solvang Bibliotek. Hele projektet udføres i tæt samarbejde med Byggeri København og de lokale beboere.
Det er også i fællesskab med Philkonsortiet, at LM Byg er ved at opføre råhusene til et nyt laboratoriehus til nuklearmedicin for Sjællands Universitetshospital i Køge.
Når det kommer til betonbyggeri, så kommer vi ikke udenom at nævne det unikke BIG-projekt. Projektet har krævet, at vi turde gå helt nye veje på alt fra metoder til materialer. Vi er utrolig galde for, at BIG valgte LM Byg til at varetage opgaven om at opføre deres nye danske hovedsæde, og vi er stolte over det færdige resultat. Vi har på projektet fået muligheden for at folde vores håndværk helt ud og skubbe til grænserne for egne kompetencer, råhusbyggeri generelt og støbning med CO2-reduceret beton.
BIG’s hovedsæde rejser sig 27 meter op i luften og fordeler sig på syv etager. I stedet for en mere klassik konstruktion med gulve fra væg til væg, er etagerne halve og sat forskudt af hinanden, hvilket skaber sammenhængende planer, der åbner bygningen op. Etagerne bæres af en kerne af naturstenssøjler, der skærer sig op igennem bygningen fra kælder til kvist, og af de facadebjælker, såkaldte megabeams, der udgør hele husets ydre konstruktion.
Bygningen er opført i materialet FUTRECEM, der på udførelsestidspunktet ikke var på markedet og ikke opførte sig som klassisk beton. Undervejs har LM Byg i fællesskab med BIG, Aalborg Portland og Unicon blandet og testet flere forskellige betonrecepter.
I november 2021 vandt LM Byg et udbud fra medicinalvirksomheden AGC Biologics, som skulle udvide sit produktionsanlæg i Danmark med 18.000 m² kontorer og produktions- og laboratoriefaciliteter. Som noget helt særligt havde projektet en ekstraordinær stram tidsplan på lidt over seks måneder, og takket være en skarp styring af alle processer, opførtes bygningen i rekordfart og LM Byg kunne overdrage det nye produktionsanlæg til en tilfreds bygherre til tidenkort efter afslutningen af regnskabsåret.
Projektet er det foreløbigt største i Danmark, hvor der udelukkende er støbt i FUTURECEM, og LM Byg håber, at deres erfaringer fra pionerprojektet kan inspirere flere i byggebranchen til at bruge alternative og CO2-reducerede materialer i fremtidige byggeprojekter.
LM Byg i konsortium med M.J Eriksson A/S er i fuld gang med opgørelsen af den største entreprise - råhusentreprisen og lukningsentreprisen – på Mary Elizabeths Hospital – Riget for børn, unge og gravide er Rigshospitalets nye børnehospital. Hospitalet vil revolutionere oplevelsen for børn, fødende og deres familier før, under og efter behandling, Hospitalet, der opføres af Region Hovedstaden og Ole Kirks fond, bliver på i alt 60.000 m², der fordeler sig over otte fløje i otte etager, og som noget unikt er hospitalet formet som to hænder, hvis fingre strækker sig ud mod verden. LM Byg udfører entreprisen ”lukket råhus”, hvor der er et tæt samarbejde med facadeleverandøren for at få samtlige sammenbygningsdetaljer mellem råhuskonstruktionen og facadesystemet gennemarbejdet helt ned til millimeter-niveau. Det er lykkedes, og montagen af facadeelementerne er nu i fuld gang. Facaden måler knap 26.000 m2 og skal beklædes med 2700 facadeelementer, hvor alle elementer er underlagt strenge tekniske, termiske, hygiejne- og materialemæssige krav. Herudover er første del af en gangbro til at forbinde det nye børnehospital med Rigshospitalets hovedbygning monteret.
Nye spændende projekter
Markedet er positivt indstillet over for LM Bygs ekspertise inden for råhuse, og selskabet har formået at prækvalificere sig til de fleste af de udbud, som vi har deltaget i. Herigennem er det lykkes os at få flere af projekterne i hus. Derudover har LM Byg også fået del i spændende ordrer som en del af konsortiesamarbejder.
Med ambitionen om at være den førende specialist på råhuse – også indenfor vandværksbyggerier – kunne LM Byg tilføje endnu to nye vandværksbyggerier til referencelisten, da vi i april underskrev kontakten på Hillerøds nye vandværk – Solrødgård Vandværk, og i maj blev tildelt kontakten på Nyt vandværk i Greve for Greve Vandværk. Disse vandværker vil blive opført i konsortium med Vand og Teknik A/S.
Risikostyring af finansielle risici
LM Byg A/S er en del af Pihl Koncernen, som løbende arbejder med risikostyring i forhold til de finansielle risici, der knytter sig til selskabets aktiviteter inden for entreprenørbranchen.
Risikostyring er forankret i ledelsen, der i samarbejde med ansvarlige projektchefer og øvrige ledere løbende monitorerer udviklingen. De største og væsentligste finansielle risici for selskabets evne til at efterleve forventninger til fremtiden, vurderes i det følgende.

Materialeprisstigninger
En stor del af selskabets omkostninger består af indkøb af materialer og underentrepriser, hvorfor udsving i materialepriserne kan medføre økonomiske tab. Selskabet tilstræber derfor at kontrahere de væsentligste underleverandører, samtidig med at der indgås aftale med bygherren, for at minimere risikoen på de største omkostningerne på projekterne.
Underentreprenørernes soliditet
Selskabet er engageret i langvarige projekter, hvor aftaler om underentrepriser er afgørende for, at projekterne leveres efter planen. I et marked med prisstigninger og leveranceudfordringer, er det en risiko for selskabet, hvis underentreprenørerne ikke er tilstrækkeligt solide og dermed går konkurs.
For at minimere denne risiko foretages grundig kreditvurdering af underentreprenørerne forud for indgåelse af kontrakter, ligesom der kræves sædvanlige garantistillelser.
Projektrisici
Projekterne udgør vores væsentligste risikoområde, og derfor er styringen af projektrisici et vigtigt fokusområde for hele selskabet og koncernen. Vores evne til at vælge projekter, der passer til vores kompetencer, erfaring, værdier, kapacitet mv., er afgørende for vores resultater. Inden vi afgiver tilbud, foretager vi en grundig gennemgang af projekterne, så vi kan identificere og prissætte risici og minimere uforudsete hændelser.
I udførelsesfasen er projektledelse altafgørende for effektivt at koordinere, optimere og gennemføre projekterne og dermed at overholde de aftalte rammer for økonomi, tid og kvalitet.
Ordreindgang
Vores resultat er følsomt overfor eksterne faktorer som renteudsving, inflation, ekstraordinære materialestigninger, makroøkonomiske forhold mv. Økonomisk afmatning kan føre til recession i branchen, enten på enkeltmarkeder eller globalt, og vi har tidligere set, at anlægsinvesteringer kan falde selv i vækstøkonomier.
Kreditrisici
En betydelig del af selskabets aktiviteter udføres for offentlige bygherrer og pensionskasser, hvor risikoen for finansielle tab vurderes at være minimal. Selskabets tilgodehavender fra salg til øvrige kunder er udsat for sædvanlig kreditrisiko. Der foretages kreditvurdering af kunderne, inden entreprisekontrakter indgås. Endvidere afdækkes tilgodehavender fra salg til øvrige kunder, i det omfang det findes hensigtsmæssigt og er muligt, af betalingssikkerheder i form af bankgarantier og kreditforsikring.
29-09-2023

Kort