Virksomhedsform
Aktieselskab
Etableret
1981
Størrelse
Mikro
Ansatte
113
Omsætning
- DKK
Bruttofortj.
91 MDKK
Primært resultat (EBIT)
66 MDKK
Årets resultat
51 MDKK
Egenkapital
181 MDKK
annonce

Flere nøgletal og analyser?

Med en Bisbase Premium konto får du flere nøgletal for både virksomheder, koncerner og brancher samt adgang til eksklusive brancher indeholdende virksomheder nøje sammensat af eksperter. Og vil du lave dine egne analyser kan du også det! Det tager få minutter at få adgang - og det behøver ikke at koste dig noget!

Rang Årets resultat

Rang i branche
5/230
"Top 10%"
Rang i Danmark
2.975/343.419
"Top 10%"

Direktion top 3

Bestyrelse top 3

Morten Priess 8Bestyrelsesformand
Anders Buchvardt Priess 8Bestyrelsesmedlem
Nels Buchvardt Priess 4Bestyrelsesmedlem

Legale ejere top 3

Tegningsregler

Selskabet tegnes af en direktør eller af to medlemmer af bestyrelsen i forening.

Stamoplysninger baseret på CVR

NavnAquapri A/S
BinavneAquaproduction A/S, Frederiksværk Åleexport A/S, Grønsund Havbrug A/S, Skalø Havbrug A/S Vis mere
CVR89801818
AdresseHavnevej 18, 3300 Frederiksværk
BrancheEngroshandel med fisk og fiskeprodukter [463810]
Etableret23-10-1981 (42 år)
Første regnskabsperiode23-10-1981 til 30-09-1982
VirksomhedsformAktieselskab
Antal ansatte113 (årsværk:60)
ReklamebeskyttelseNej
RevisorBdo Statsautoriseret Revisionsaktieselskab siden 02-10-2023
Regnskabsperiode01-05 til 30-04
Selskabskapital1.000.000 DKK
500.000 DKK (30-08-1987 - 13-03-2007)
Vedtægter seneste31-01-2012

Formål

Selskabets formål er at drive handel og fabrikation, særligt ved indkøb og forarbejdning af fersk og frossen fisk, samt finansiering og investering, herunder virksomhed som komplementar i selskaber af samme formål.

Regnskab

 202320222021
Valuta/enhed000' DKK000' DKK000' DKK
Omsætning
-
-
-
-
-
-
Bruttofortjeneste
90.777
+32%
69.031
+73%
39.971
+10%
Årets resultat
51.327
+47%
34.989
+184%
12.324
+30%
Egenkapital
180.886
+25%
144.468
+39%
104.065
+14%
Balance
227.669
+27%
179.939
+25%
144.113
+5%

Ledelsesberetning

Udviklingen i regnskabsåretDet seneste år har set en høj global efterspørgsel efter opdrættede luksusprodukter som ørred, ørredrogn og fersk sandart. Det højere prisniveau på ørreder, der sidste og forrige år af ledelsen blev betegnet som ekstraordinært, synes i dag mere at være blevet en ny normal, ligesom det er for laks og ørred fra Norge, som danske opdrættede ørreder prismæssigt lægger sig op ad. Det er imidlertid ikke kun ørreder, som har oplevet en voldsom vækst i efterspørgslen. Også ørredrogn og den forarbejdede ørredkaviar har oplevet stor vækst, trukket op af et globalt stigende behov for luksusprodukter. Forbrugerne og de finere restauranter i både Danmark, Norden og Centraleuropa har også i stærkt stigende grad efterspurgt den opdrættede sandart, som med daglig slagtning og levering tilbyder en friskhed og leveringssikkerhed, som ikke opnås ved vildtfanget sandart. Nye oversøiske markeder, bl.a. USA, viser samtidig interesse for stabile forsyninger af fersk sandart.0MarkedsudviklingMarkedet for specielt frosne ørreder viste sig stærkere end tidligere igennem 2022 med et højt prisniveau. Efter ledelsens opfattelse er det den stigende efterspørgsel og udfordringer med at bringe yderligere kapacitet til markedet, der sammen med det seneste års stigende produktionsomkostninger forårsager dette. Det får ledelsen til at konkludere, at der rent markedsmæssigt har indfundet sig en ny normal og dermed et nyt leje for laksefisk, hvor prisen på laks og ørreder mere permanent vil ligge højere prismæssigt end historisk set. Ledelsen forventer også i indeværende år et stramt marked for laksefisk, hvilket forventes at fastholde prisdannelsen i positiv retning.

2022/23 slog også alle rekorder for salg af ørredrogn og ørredkaviar. Dette skyldtes udover et lavt udbud af lakserogn fra Alaska og Canada også en stærk efterspørgsel på flere af de større markeder, som vi ikke tidligere har oplevet. Der har markedsmæssigt været fokus på at udbrede anvendelsen af ørredkaviar til at indgå på menuer som andet end pynt på forretter, og det ses, at restauranter i langt højere grad inddrager ørredkaviar som en central ingrediens i deres menuer fremfor kun at anvende kaviaren som pynt.

Det er i årets løb lykkedes at udvikle flere produkter til detail og food service, som reducerer den direkte konkurrence på råvaren og dermed skaber en højere global efterspørgsel efter ørredkaviar-produkter. Der forventes udviklet forbrugerpakninger i indeværende år, som yderligere skal løfte forbruget af ørredkaviar på detailmarkedet.

Markedet for sandart udviklede sig særdeles positivt i regnskabsåret, og flere Michelin-kokke og finere restauranter bruger i stigende grad sandart som en fast del af menuen, da det modsat meget vildtfanget fisk er muligt at sætte på menuen med sikkerhed for levering af og pris på råvaren.Produktionsudvikling samt tiltag i det forløbne årDe ASC-certificerede anlæg på havet forventes at bibeholde deres certificering i de kommende år. Der er ikke blevet ASC-certificeret yderligere anlæg i regnskabsåret, og ledelsen vurderer løbende, om en yderligere udrulning af ASC-standarden skal ske, taget de stærkt stigende udgifter til netop denne standard i betragtning holdt op mod de kommercielle og forbrugermæssige krav.

De høje priser på blandt andet foder har i regnskabsåret haft en betydelig effekt på resultatet i negativ retning. Det forventes ikke, at disse stigninger på samme måde vil påvirke resultatet i indeværende år.

Slagteriet i Årøsund har undersøgt mulighederne hos kommunen for at udvide produktionen af den forarbejdede ørredkaviar på den eksisterende matrikel, så man kan fortsætte den stærke udvikling inden for mindre forbrugerpakninger. Dette er der opnået principiel godkendelse til, og en udvidelse af produktionen forventes igangsat i løbet af 2024.Miljømæssige forholdFiskeopdræt påvirker som al anden animalsk produktion miljøet gennem udledning af næringsstoffer til vandmiljøet. Selskabet arbejder kontinuerligt på flere fronter med FN’s 17 Verdensmål og har deltaget i flere projekter omkring disse mål.

Selskabet indgår i flere projekter, som fremmer en bæredygtig omstilling. Opdræt af fisk er den mest bæredygtige og energieffektive produktionsform for animalsk protein, hvor et kilo foder omdannes til et kilo fisk. Der er dog fortsat forbedringspotentialer, som selskabet kontinuerligt prioriterer at inddrage i sin produktion.

Specielt fokus er på de 17 Verdensmål, hvor miljøforbedrende tiltag til at producere flere fisk med et lavere aftryk fortsætter med uformindsket styrke. Som udvalgt mål er Verdensmål nr. 12, hvor man bl.a. med forskellige renseteknologier til reduktion af fosfor og kvælstof samt organisk materiale reducerer den overordnede udledning og dermed skaber mulighed for at producere mere med samme eller lavere udledning.

Højt prioriteret er også dyrevelfærd, hvor målet er at reducere sygdom og dermed også dødelighed på anlæggene, mens man samtidig vil reducere brugen af hjælpestoffer og på sigt eliminere brug af medicin.

Resultaterne fra GUDP-projektet HAVTEK blev færdige primo 2023 og var så positive, at man allerede i indeværende sæson har skiftet til fosfor-reduceret foder på flere havbaserede anlæg, så man her kan reducere sin udledning pr. produceret kilo. Det er fortsat ikke muligt at søge tilskud til grønne projekter på havet. Dette arbejder man gennem brancheforeningen på at få ændret, så havets ressourcer mere optimalt kan udnyttes til produktion af fisk og nye bæredygtige former for opdræt.

Den overordnede strategi til reduktion af den miljømæssige påvirkning:
- drift (foder-optimering og sygdomsforebyggelse, bl.a. kun udsætning af vaccinerede fisk)
- avl (at øge modstandsdygtigheden i fisk til at modstå klimaforandringer)
Beredskabsplan – Der foreligger beredskabsplan med henblik på at minimere de miljømæssige konsekvenser i tilfælde af ulykker på anlæggene.

Løbende vandanalyser – der foretages løbende kontrol af udledningen fra anlæggene gennem et akkrediteret analyseselskab. De danske miljømyndigheder foretager herudover årlige miljøtilsyn af anlæggene, ligesom der foretages årlige bedømmelser af anlæggenes påvirkning af vandmiljøet.
01-09-2023

Kort